Evenementenkalender

7 januari 2023 Onderlinge dressuurwedstrijd (bixie t/m Z2)
14 januari 2023 Onderlinge springwedstrijd
28 januari 2023 Jaarlijkse rommelmarkt
4 februari 2023 Onderlinge dressuurwedstrijd (bixie t/m Z2) - verkleedwedstrijd De Middeleeuwen
11 februari 2023 Onderlinge springwedstrijd
26 februari 2023 Clinic Marten Luiten 08.30 t/m 13.00 uur
2 maart 2023 Kidsdag in de voorjaarsvakantie
11 maart 2023 Onderlinge dressuurwedstrijd (bixie t/m Z2) Finalewedstrijd clubkampioenschappen
18 maart 2023 Onderlinge springwedstrijd Finalewedstrijd clubkampioenschappen
15 april 2023 Diplomarijden (voor jeugdleden MV)
3 juni 2023 16+ dressuurwedstrijd voor lessende MV-leden
2 september 2023 Ride & Run Onstwedde
16 december 2023 Santa Ride

Onderlinge wedstrijden (bixie t/m Z2)

Dit seizoen zijn de onderlinge wedstrijden gesplitst in een dressuurwedstrijd en een springwedstrijd. Iedereen kan meedoen.
De dressuurwedstrijden zijn op zaterdag 1 oktober, 12 november, 7 januari, 4 februari en 11 maart.
De springwedstrijden zijn op zaterdag 8 oktober, 26 november, 14 januari, 11 februari en 18 maart.
Bij de onderlinge dressuurwedstrijd kun je je opgeven voor de klasses bixie AA en A voor beginnende ruiters tot 13 jaar en de klasses BB t/m Z2 (in 20x40 rijhal). Bij de springwedstrijd kun je ook in de bixie meedoen! In de bixie kunnen alleen pony’s meedoen. We rijden de proeven van de KNHS.

Inschrijfgeld:
€ 7,- per proef
€ 1,- extra voor niet-leden

Aanmelden kan tot 10 dagen voor de wedstrijd via wedstrijdendriesporen@hotmail.com.
Vermeld in je mail:
- datum en soort wedstrijd (dressuur of springen)
- naam en leeftijd ruiter
- naam pony/paard
- klasse dressuur OF hoogte springen
- lid manegevereniging, lid PSV De Driesporen of geen lid

Manegeruiters kunnen zich opgeven via de lijsten die op de manege hangen en moeten daarbij een eerste keus en een tweede keus paard/pony doorgeven.

De voorlopige startlijst wordt uiterlijk maandag en de definitieve startlijst uiterlijk vrijdag vóór de wedstrijd gepubliceerd op de website en de facebookpagina van manege De Driesporen.

Let op, bij de wedstrijden in februari is het de bedoeling dat iedereen verkleed zijn of haar proef rijdt/springt. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar wel heel leuk! Vooraf bepalen we een thema, dit wordt tijdig bekend gemaakt zodat iedereen in zijn/haar mooiste creatie kan shinen. En er is een prijs beschikbaar voor de ruiter die er het prachtigst uit ziet!

De laatste wedstrijden, in maart, zijn de finalewedstrijden voor de clubkampioenschappen van de MV-leden! Dan zijn de prijsuitreikingen van alle klasses aan het einde van de dag, omdat dan ook de clubkampioenen worden uitgeroepen.

Door inschrijving ga je ermee akkoord dat je naam op de startlijst en de uitslagenlijst wordt gepubliceerd en dat er foto's genomen kunnen worden die gepubliceerd worden op onze website of facebookpagina.

Heb je vragen, wil je meer informatie of je aanmelden: ons wedstrijdsecretariaat staat voor je klaar!  Stuur dan een mail naar wedstrijdendriesporen@hotmail.com.


Rommelmarkt

Elke 4e zaterdag van de maand januari - in 2023 is dat op zaterdag 28 januari - van 9.30 tot 12.00 uur kun je gezellig struinen op onze grote rommelmarkt. Gooi oude (nog bruikbare) spullen dus niet weg!

Spullen halen
Onze vrijwilligers gaan op vrijdag 27 januari vanaf 16.00 uur binnen de bebouwde kom van Onstwedde huis-aan-huis om spullen voor de rommelmarkt op te halen.
Buiten de bebouwde kom komen wij op verzoek spullen halen. Wie dus buiten het dorp woont en spullen voor de rommelmarkt heeft, of wie vrijdag na 16.00 uur niet thuis is, kan contact opnemen met Henk Huls via 06-23480136.

Spullen brengen
Op vrijdag 27 januari vanaf 10.00 uur kun je ook je spullen naar de manege brengen.

Spullen voor de rommelmarkt moeten nog wel bruikbaar zijn, anders zijn ze voor ons niet verkoopbaar. Daarom kunnen wij onder meer autobanden, verfblikken, koelkasten, kapotte en grote meubels niet accepteren.


Ride & Run Onstwedde

Buitensporten. De natuur in. Dat is beleving, dat is avontuur. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de combinatie van lichamelijke uitdaging en mentale ontspanning. Zou het niet fantastisch zijn als iedereen de sport zou kunnen uitoefenen die hem of haar het meeste aanspreekt? Maar dan wel nog steeds met elkaar, bijvoorbeeld hardlopend of te paard? Zodat familie, vrienden en collega’s samen kunnen genieten, terwijl iedereen datgene doet waaraan ze het meest plezier beleven. 

Op 2 september organiseren we de achtste editie van Ride & Run, een concept van Bit en KNHS. Dit multisportevent brengt beginnende en gevorderde buitensporters uit verschillende disciplines – paardrijden en hardlopen – samen voor een gezellige en sportieve dag in de natuur. Sport en recreatie komen op een unieke wijze samen tijdens Ride & Run. De invulling van Ride & Run is simpel: een team bestaande uit een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af. Meedoen is belangrijker dan winnen! 

Voor meer informatie en inschrijving zie onze website www.rideenrunonstwedde.jimdo.com.

(Er zijn geen paarden of pony's beschikbaar voor verhuur.)


Santa Ride

Zaterdag 16 december organiseren we een heuse Santa Ride. De bedoeling is dat alle deelnemers verkleed gaan in 'santa/christmas style', te denken valt aan kerstmannen, kerstelfjes, kerststlingers, kerstbellen, rendieren, enz enz.
We vertrekken om 15 uur in een stoet vanaf manege De Driesporen voor een defilé door het dorp.
Bij terugkomst op de manege is er voor alle deelnemers warme chocolademelk met iets lekkers!

Locatie: Manege de Driesporen
Vertrek: 15.00
Kosten p.p.: €10,-
Versiering is verplicht, denk wel aan de veiligheid van jezelf en je paard!

Deelname is zowel voor ruiters als menners.Wil je meedoen?
Stuur dan een e-mail naar:
aanmelden-driesporen@hotmail.com
Mail je:
- Naam
- Ben je ruiter of menner?
- Ben je menner, hoeveel personen zitten er op de wagen?
- Ben je ruiter, heb je begeleiding mee? (dit hoeft uiteraard niet)
Bij slecht weer kan de rit helaas niet doorgaan.