Wie zijn wij?

Bij manege De Driesporen kun je terecht als je wilt (leren) paardrijden, dressuren, springen en/of mennen maar ook om wedstrijdgericht bezig te zijn met je paard of pony. We organiseren zowel onderlinge als officiële wedstrijden en veel andere leuke evenementen. Niet alleen in de manege maar ook in de prachtige omgeving eromheen. Er zijn 3 binnenbakken en een buitenbak, waar je ook met je eigen paard of pony gebruik van kunt maken als je een bakkaart hebt.

Manege De Driesporen bestaat uit twee verenigingen en een stichting. De stichting is eigenaar van het terrein en de gebouwen en zorgt voor het onderhoud. Als je in onze rijhallen wilt vrijrijden, kun je dus bij de stichting terecht voor een bakkaart. Wil je (leren) paardrijden, dan kun je bij onze manegevereniging De Driesporenruiters terecht en als je met eigen paard of pony wilt dressuren, springen of mennen dan is onze paardensportvereniging De Driesporen er voor jou.

Manegevereniging

Manegevereniging De Driesporenruiters biedt iedereen de mogelijkheid om recreatief paard te rijden. Ervaren of beginner, jong of oud, iedereen vanaf zeven jaar kan bij ons (leren) paardrijden. Ook voor mensen met een beperking zijn er mogelijkheden!

Eigen paard of pony niet nodig
Voor de leden van de manegevereniging hebben wij paarden en pony's beschikbaar, maar ook als je een eigen paard of pony hebt kun je bij ons lessen! Voor ruiters van manegepaarden geldt een maximum gewicht van 95 kg.
Je hebt ook geen speciale paardrijkleding nodig, wel is een goedgekeurde veiligheidscap verplicht en schoenen met een platte hak. Voor mensen die een proefles volgen, hebben wij caps beschikbaar.

Lessen
We bieden onze leden een uur per week paardrijles aan. Onze lessen zijn gericht op recreatieve ruiters. Nieuwe leden die nog geen ervaring hebben, krijgen eerst (zonder extra kosten) privéles om de basisvaardigheden te leren die nodig zijn om mee te doen met de gewone lessen.

Ben je een keer verhinderd om naar de les te komen? Meld dat dan tijdig bij de instructie, zodat er niet onnodig op je gewacht wordt en we de manegepaarden goed kunnen inplannen.

Mensen met een beperking
Al sinds 1987 kunnen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking bij manegevereniging De Driesporenruiters paardensport beoefenen. De lessen vinden spelenderwijs plaats op de woensdagavond in de oneven weken van 19.00 tot 19.30 uur en van 19.45 tot 20.15 uur.
Tijdens de lessen loopt er zo nodig bij alle paarden en pony's een vrijwilliger als begeleider mee. Twee keer per jaar zijn er wedstrijden voor mensen met een beperking.

Lid worden
Wil je (alleen) lid worden van onze vereniging, vul dan het aanmeldingsformulier in en lever dat in bij de instructie op de manege. Het daarbij gevoegde Huishoudelijk Reglement is voor jouw administratie, daarin staan onze regels en allerlei relevante informatie over onder andere betaling en opzegtermijn en wanneer je wat moet doorgeven en aan wie.

Wil je paardrijlessen volgen, meld je dan bij de instructie in de manege. Samen kijken we naar de wensen en mogelijkheden. Je kunt eenmalig een gratis proefles volgen of, als je meer tijd nodig hebt, gebruik maken van onze kennismakingsaanbieding: 4 lessen voor € 20,-. Na de proefles of de kennismakingsactie besluit je of je bij ons wilt paardrijden en daarmee lid wordt van onze manegevereniging. De instructie bepaalt in welke groep je wordt geplaatst, waarbij we zo veel mogelijk rekening houden met jouw wensen. Je krijgt dan het aanmeldingsformulier van de instructie. Hierop verklaart (een ouder of verzorger van) het nieuwe lid ook van welke bankrekening manegevereniging De Driesporenruiters de jaarlijkse contributie en het maandelijkse lesgeld mag afschrijven. Onze tarieven vind je hier. Lever het ingevulde aanmeldingsformulier in bij de instructie voordat je eerste les begint.

Instructie
De leerzame en gezellige manegelessen staan onder leiding van onze deskundige en gediplomeerde instructeurs, waar je terecht kunt met vragen over lestijden en lesindeling.

  • Leonie van Batenburg   tel. 06-51666235 (aanwezig maandag)
  • Rachelle Elshout             tel. 06-51023819  (aanwezig dinsdag en woensdagmiddag)
  • Charite Grob                   tel. 06-51723367  (aanwezig woensdagavond en donderdag)
  • Charisse de Wolff           tel. 06-25332358 (aanwezig vrijdag)

Hou er wel rekening mee dat de instructie tijdens de lessen zo min mogelijk wordt gestoord. Dus graag bellen voor aanvang van de lessen of erna, zie voor de tijden het lesrooster.

Onderlinge wedstrijden
In de wintermaanden organiseert Manege de Driesporen vijf onderlinge dressuurwedstrijden en vijf onderlinge springwedstrijden die toegankelijk zijn voor iedereen, lid of geen lid!. De wedstrijden vinden altijd plaats op zaterdag. In onze evenementenkalender staat op welke data de wedstrijden zijn en hoe je je kunt aanmelden. Voor de ruiters van de manegevereniging zijn deze wedstrijden deel van de clubcompetitie dressuur en springen. Hoe dat werkt, lees je hier.

Paardensportvereniging

Wie op meer wedstrijdgerichte manier paardensport wil bedrijven en een eigen pony of paard heeft, kan terecht bij paardensportvereniging (PSV) De Driesporen. Voor deelname aan wedstrijden van de landelijke paardensportbond Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is lidmaatschap van een paardensportvereniging vereist.

Dressuur en springen
PSV De Driesporen telt ruim 140 leden die bijna allemaal wedstrijden rijden. De leden van PSV De Driesporen zijn behoorlijk succesvol. Zo konden we in het afgelopen seizoen ook weer een heel aantal kampioenen in het zonnetje zetten. 

Wytske Schuth verzorgt de dressuurlessen van PSV De Driesporen.  Zij verzorgt lessen voor alle niveaus, al naar gelang de behoefte van de leden. Ook verzorgt zij privélessen. De tarieven vind je hier.

Ellen Hinrichs verzorgt de lessen Paard & Gedrag. Dit is geschikt voor alle leeftijden en paarden. Tarieven zijn gelijk aan de dressuurlessen. Er zitten maximaal 2 in een les. Een les duurt een half uur en is op de maandagavond vanaf 19.30 uur in hal 2. Cap verplicht.

Wil je lid worden? Dan hoef je alleen even het aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar psvdedriesporen@gmail.com

Voor alle up-to-date informatie en evenementen verwijzen we u door naar onze Facebookpagina!

Stichting de Driesporen

Stichting de Driesporen zorgt voor het onderhoud van de gebouwen, de bodems en het manegeterrein en geeft de bakkaarten uit om vrij te mogen rijden.